Bjargþór fra Blesastöðum 1A

IS2000187808

Bjargpór er en top 5-gængerhingst med både rideegenskaber, bygning og sind i top. Desuden er han ud af en perlerække af topheste, som har vist deres værd på kåringsbanerne såvel som i sporten.

 

Bjargpór er kåret med 8,33 for rideegenskaber og med 8,24 for bygning. Dette giver en total på 8,30.

 

Bjargpór viste sit talent allerede som 4-års, hvor han opnåede en kåring i 1. klasse.

 

Af kåringskarakterer kan bl.a. nævnes 9 for galop og 9 for langsom tempo tölt. Bygningsmæssigt har han fået kommentarerne velproportioneret, velrejst, smidig ryg og velproportioneret kryds. Han har desuden fået 8,5 for vilje og sind med kommentaren samarbejdsvillig.

 

Bjargpór har en afstamning i særklasse. Hans far er Töfri frá Kjartansstöðum som er kåret med 8,45 totalt og med 8,55 i rideegenskaber - vel og mærke som 4-gænger! Af delkarakterer kan bl.a. nævnes 9,5 for tölt., galop, form under rytter og langsom tempo tölt og 9 for vilje og sind. Töfri har avlet mange topheste, heriblandt Tjörvi frá Sunnuhvoli som repræsenterede Danmark til Nordisk Mesterskab i 2012 og vandt guld i T1. Töfri er desuden efter den legendariske top-hoppe Terna fra Kirkjubæ, som derved bliver Bjargpórs farmor. Bjargpórs farfar er Óður frá Brún, som vist taler for sig selvv.

 

Bjargpórs mor er 1. klasses hoppen Bjargþóra frá Vorsabæ II, som har tre kårede afkom, heraf to er kåret i 1. klasse. Hans morfar er Kraflar frá Miðsitju.

 

Bjargpór har allerede to kårede afkom. Den ene, Hellingur frá Blesastöðum er kåret i 1. klasse med 8,22. Der er flere afkom på vej på kåringsbanerne, bl.a. kan nævnes den 3-årige Bláus fra Belkanto som blev bygningsbedømt i 2012 med 8,05.

 

Vi købte Bjargpór da vi ønskede en hingst som kunne avle smukke afkom med de rideegenskaber ,som gør den islandske hest helt speciel. Desuden var kravet til hingsten, at han skulle være venlig og nem at håndtere. Bjargpór har til fulde opfyldt vores ønsker om den perfekte hingst for os! Bjargpór er en fantastisk ridehest, som giver en god tur hver gang såvel på banen som i skoven. Fra jorden er han altid sød og charmerende og kommer og hilser venligt på folden, og han nyder at blive nusset og kløet. Han har desuden været med på mange arrangementer og fællesture i lokalklubben. Han er en fantastisk hest med rideegenskaber og sind i top!

 

Herunder er der samlet lidt links til video og artiker om Bjargpórs afstamning og afkom.

 

Video af Bjargpórs afkom Hellingur frá Blesastöðum 1A

 

Video af Töfri frá Kjartansstöðum til Landsmót i 2002

 

Artikel om Terna fra Kirkjubæ

 

 

 

 

Bedækning

Bjargpór bedækker hele sæsonen hjemme på Kirkehøj. Hopperne går under ordnede forhold med opsyn flere gange dagligt.

 

Hopperne håndbedækkes - vi er altid minimum 2 personer til stede ved håndbedækningen. Vi har professionelle hestedyrlæger tilknyttet stalden, som foretager scanningen, og som vi, i samarbejde med hoppeejeren, kan rådføre os med, hvis hoppen har problemer med brunster eller ifoling.

 

Vi holder løbende hoppeejeren opdateret med hoppens forløb.

 

 

Priser:

Bedækning: 4900 kr.

Græs: 25 kr. pr. dag

Scanning: Dyrlægens dagspris

Attest: DIs takst.